Projecten

Divers, dat is kenmerkend voor de projecten waar ik aan werk. Meestal werk ik voor meerdere opdrachtgevers tegelijkertijd, en vervul ik ook binnen de projecten verschillende taken. Ik combineer graag het bedenken van creatieve, realiseerbare plannen met praktische en strategische taken, zoals bij de leesbevorderende campagnes Lees met andermans ogen en  Vaders Voor Lezen.

Hiervoor lopen mijn werkzaamheden uiteen van het schrijven van subsidieaanvragen en projectplannen tot aan het begeleiden van het ontwerp- en bouwproces van de websites; ook ben ik betrokken bij de creatie van POS-materialen en bedenk  en coördineer ik de educatie-projecten. Daarnaast houd ik de social media bij en verzin en produceer ik passende  evenementen, waarvoor ik ook de pr doe. Dit alles doe ik (gelukkig) niet alleen, maar in samenwerking met medefreelancer in het boekenvak Maartje Bolt.

Ik ben ervaren in zowel het programmeren als het organiseren van evenementen (bv Culturele Zondag Op bezoek bij het boek en Alles Kids) en spring graag bij als er te weinig mankracht is, bijvoorbeeld bij de promotie of publiciteit van een auteur of een boek (Bezoek van Dan Brown aan Nederland, De Mama Match, Blockbusters). Ook voor de productie van literaire evenementen (zoals ILFU.nl, Meet the Xperts of De Nacht van de Poëzie) ben ik beschikbaar.

In 2016 richtte ik samen met Maartje Bolt Stichting Kleine Lettertjes op, die ten doel heeft de rijkdom van de Nederlandstalige jeugdliteratuur onder de aandacht te brengen. Deze doelstelling realiseren we door het jaarlijks organiseren van het Mooie Kinderboekenfestival, in coproductie met Paradiso. De eerste – uitverkochte – editie van het festival vond plaats in mei 2017. Ook in 2018 verkocht het festival uit en genoten ruim 1250 kinderen en begeleiders van een feestelijke dag rond kinderboeken. In 2019 hopen we uit te breiden naar meer steden.

Je leest hier meer over de verschillende opdrachten die ik voor diverse werkgevers heb gedaan, waarvan een aantal in samenwerking met medefreelancer in het boekenvak Maartje Bolt.

Los van deze projecten, leg ik op onregelmatige basis vanuit Rode Raaf Producties als camjo (camerajournalist) evenementen vast in korte filmpjes.